No ok, ustaliliśmy że ten mini piekarnik ma mnóstwo zalet, dowiedzieliśmy się jak działa i jakie ma funkcje. Idealnie nadaje się do maleńkich kuchni, czy do zabrania ze sobą na wyjazd wakacyjny, czy po prostu na działkę. Teraz dokładnie wyliczymy ilość dań, które można w nim przyrządzić. A jest tego trochę, uwierzcie. Po tej lekturze przekonacie się o tym, że nie wiadomo jak żyliście bez tytułowego kombiwaru ;)
Kombiwar halogenowy to zdecydowany przyjaciel osób, które chcą się pozbyć zbędnych kilogramów. Można w nim bowiem przyrządzić wszelkie dania, bez użycia dodatkowego tłuszczu - mięso, ryby, warzywa, czy nawet frytki!
W kombiwarze halogenowym przygotujemy pyszne:
- schabowe
- sznycle
- nadziewany drób
- rolady: wołowe, wieprzowe
- mięso typu pałki, skrzydełka, uprzednio zamarynowane
- szaszłyki
- kiełbasy, które wychodzą jak z grilla
- ryby, szczególnie te tłuste (halibut, łosoś)
oprócz tego w kombiwarze upieczemy
- ciasta i wszelkie placki, bez spalonego spodu
- chleb i bułki
- warzywa pieczone lub przygotowywane na parze
- ziemniaczki pokrojone na frytki
- pieczone jabłka
- zapiekanki, tosty i pizzę
- krokiety
- grzanki z czerstwego pieczywa
Kombiwar idealnie nadaje się również do rozmrażania oraz podgrzewania różnych dań. Czasem jeśli potrawy, szczególnie mięsa wychodzą nam zbyt suche, warto zawinąć je folię aluminiową i w takiej postaci wsadzić do naszego mini piekarnika. Do schabowych polecam oprócz folii, cienko posmarować obie strony olejem. Wyjdą zdecydowanie smaczniejsze.
A tu mamy sposób na pieczonego kuraka tandoori wraz z ziemniaczkami:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz