Kombiwary halogenowe
to alternatywa dla mikrofalówek i tradycyjnych piekarników.
Niewielkie urządzenia oparte są na technologii halogenów,
które wytwarzają ciepło i w zdrowy sposób podgrzewają
włożone do środka składniki potraw.
Taki kombiwar świetnie
nadaje się do niewielkich pomieszczeń kuchennych, w których
nie zmieściłby się zwykły piekarnik elektryczny czy kuchenka
mikrofalowa.
Lista dań, jakie można przygotowywać w kombiwarze, jest bardzo długa. Najlepiej nadaje się do przyrządzania różnego rodzaju mięs. Szukając przepisów na obiad przygotowany w kombiwarze, można posłużyć się tymi przeznaczonymi na grilla, na przykład steki w marynacie, szaszłyki, skrzydełka lub udka z kurczaka. Technologia większości kombiwarów, na przykład Hanogen Oven, pozwala także na przyrządzenie przy ich użyciu zapiekanek makaronowych, ziemniaczanych oraz warzywnych.
To nie koniec możliwości kombiwarów halogenowych. Te urządzenia doskonale nadają się również do przygotowywania bardziej wyrafinowanych dań, tak jak domowa pizza, a nawet różnego rodzaju ciasta i desery. Niewątpliwym atutem kombiwarów, oprócz niewielkich rozmiarów, jest także szybkość pieczenia. Technologia halogenowa pozwala skrócić czas przygotowywania potraw nawet kilkakrotnie, na przykład do upieczenia mięsa wystarczy zaledwie około 20 minut. Urządzeń typu Halogen Oven można użyć także do rozmrażania, na przykład mięsa lub ryb. Dzięki temu nie trzeba czekać kilku godzin na to, aż najważniejszy składnik dania obiadowego będzie gotowy do dalszej obróbki.
Tu możemy podejrzeć sam proces pieczenia np. całego kurczaka:
Nad zakupem kombiwaru powinny zastanowić się w szczególności osoby, które starają się zdrowo odżywiać. Przygotowywanie potraw z użyciem tego urządzenia nie wymaga tłuszczu – mięso, warzywa i inne składniki są poddawane działaniu gorącego powietrza. Ten sposób działania można porównać do gotowania na parze, które jest najzdrowszą metodą obróbki żywności.
Lista dań, jakie można przygotowywać w kombiwarze, jest bardzo długa. Najlepiej nadaje się do przyrządzania różnego rodzaju mięs. Szukając przepisów na obiad przygotowany w kombiwarze, można posłużyć się tymi przeznaczonymi na grilla, na przykład steki w marynacie, szaszłyki, skrzydełka lub udka z kurczaka. Technologia większości kombiwarów, na przykład Hanogen Oven, pozwala także na przyrządzenie przy ich użyciu zapiekanek makaronowych, ziemniaczanych oraz warzywnych.
To nie koniec możliwości kombiwarów halogenowych. Te urządzenia doskonale nadają się również do przygotowywania bardziej wyrafinowanych dań, tak jak domowa pizza, a nawet różnego rodzaju ciasta i desery. Niewątpliwym atutem kombiwarów, oprócz niewielkich rozmiarów, jest także szybkość pieczenia. Technologia halogenowa pozwala skrócić czas przygotowywania potraw nawet kilkakrotnie, na przykład do upieczenia mięsa wystarczy zaledwie około 20 minut. Urządzeń typu Halogen Oven można użyć także do rozmrażania, na przykład mięsa lub ryb. Dzięki temu nie trzeba czekać kilku godzin na to, aż najważniejszy składnik dania obiadowego będzie gotowy do dalszej obróbki.
Tu możemy podejrzeć sam proces pieczenia np. całego kurczaka:
Nad zakupem kombiwaru powinny zastanowić się w szczególności osoby, które starają się zdrowo odżywiać. Przygotowywanie potraw z użyciem tego urządzenia nie wymaga tłuszczu – mięso, warzywa i inne składniki są poddawane działaniu gorącego powietrza. Ten sposób działania można porównać do gotowania na parze, które jest najzdrowszą metodą obróbki żywności.
Dania przyrządzane za pomocą
kombiwarów Halogen Oven zawierają znacznie mniej kalorii i
niezdrowych kwasów tłuszczowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz